دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
مصوبه کنکوری شورا، آموزش را به عدالت نزدیک کرده است اصلاحات احتمالی به سال آینده نمیرسد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مصوبه کنکور گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی هر تصمیمی میگیرد و مصوبهای که دارد با نخبگان و دانشمندان کشور مشورت میکند و سپس تصمیم میگیرد.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلاموالمسلمین عبدالحسین خسروپناه در مراسم افتتاحیه اجلاسیه سوم چهاردهمین کنگره سراسری اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان با اشاره به مصوبه کنکور شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی هر تصمیمی میگیرد و مصوبهای که دارد با نخبگان و دانشمندان کشور مشورت میکند و سپس تصمیم میگیرد، هزاران معلم در مصوبه کنکور نقش داشتهاند و با این مصوبه، آموزش به عدالت نزدیک شده است.
خسروپناه با بیان اینکه یکی از بحثهای عدالت آموزشی همین سهمیهبندی است افزود: درباره کنکور، مجلس مصوبه داشت ولی اجرا نشد و نتوانست مصوبه خود را اجرا کند. سپس شورای عالی با پیشنهاد رئیس وقت مجلس ورود کرد، رئیسمجلس و برخی از نمایندگان با آن موافقاند اما برخی نمایندهها هم مخالفند. میگوییم پیشنهاد شما چیست؟ پیشنهادی ندارند. در مجموع مصوبات شورا با تدبیر و مشورت معلمان صاحبنظران انجام میشود.
اصلاحات احتمالی به کنکور سال آینده نمیرسد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور همچنین در جمع خبرنگاران درباره گلایه کنکوریها از تراز نمرات در مصوبه کنکور شورای عالی انقلاب فرهنگی- مصوبه سنجش و پذیرش-، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی بر مصوباتش تعصب ندارد.
وی با بیان اینکه برخلاف مجلس که چنین اختیاری نسبت به مصوبات خود ندارد، افزود: شورا میتواند بعد از گذشت ۶ ماه از مصوبه، آن را تغییر دهد. من به قاطعیت عرض میکنم اعضای شورا هیچ نفعی نسبت به این مصوبات ندارند که مثلاً فرض کنید مدرسه غیرانتفاعی دارند یا مثلاً مؤسسه آموزشی کنکور، ابداً چنین چیزی نیست.
خسروپناه با بیان اینکه اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقدند الان که ۲ سال از این مصوبه گذشته و اجرا شده است نیاز به اصلاحاتی دارد و حتماً اصلاحات باید انجام دهیم ادامه داد: به همین خاطر به هیئتهای اندیشهورزی از جمله ۳۱ هیئت اندیشهورز استانی و هیئتهای اندیشهورز دانشآموزی و معلمان گفته شده پیشنهادات و نظرات خود را ارائه کنند تا هربخش مصوبه نیاز است، اصلاح شود.
به کنکور سابق بر نمیگردیم
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: اصلاح به این معنا نیست که به کنکور سابق برگردیم و ملاک تستزنی را دوباره در جریان قرار دهیم. هم دانشآموزان و هم خانوادهها توجه داشته باشند که این اتفاق نخواهد افتاد.
به گفته وی، برخی میگویند این مصوبه باعث شده کلاسهای خصوصی کتابهای درسی ایجاد شود. مصوبه کنکوری، دانشآموزان را به مدرسه بازگردانده، معلم و کتاب جایگاه پیدا کرده است و حالا میگویند معلمان بعضاً کلاس خصوصی میگذارند، ما که با کار خصوصی مخالف نیستیم. فعالیتهای خصوصی در چهارچوب تعلیم و تربیت و سند تحول آموزش و پرورش اشکال ندارد.
خسروپناه با بیان اینکه یکی از نکاتی که مطرح شد بحث تراز نمرات دانشآموزی است گفت: در این راستا مصوب کردیم دانشآموزانی که قبلا دیپلم گرفتند میتوانند معدل خود را ترمیم کنند. برخی پیشنهاد میدهند امکان ترمیم معدل ندارند و یک ساختار دیگری برای سنجش ایجاد شود یعنی در واقع کنکور بدهند و یک آزمون اختصاصی برای آنها در نظر بگیریم.
وی افزود: پیشنهاد دیگر این است که تاثیر پایه دهم را حذف کنیم و فقط پایههای یازدهم و دوازدهم باشد، برخی پیشنهاد دادند که پایه یازدهم تأثیر مثبت باشد و پایه دوازدهم تاثیر قطعی داشته باشد، در مجموع پیشنهادهای مختلفی داده شده است و بنده الان نظر نمیدهم بلکه باید جمع کارشناسی بررسی کند و نظر دهد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به این پرسش که آیا اصلاحات احتمالی به کنکور سال آینده میرسد، اظهار داشت: به کنکور سال آینده نمیرسد. قانون این است هر تغییری، یکسال قبل باید انجام شود. یعنی شهریور باید اعلام کنیم. در مجموع تغییرات برای سال ۱۴۰۴ نخواهد بود و اگر اصلاحاتی صورت گیرد برای سال ۱۴۰۵ خواهد بود.